Posted on

Visste du att du enkelt kan städa hemma på ett mer miljövänligt sätt? Genom att helt enkelt använda dig av produkter som du redan har hemma i ditt kylskåp eller i ditt skafferi? Du behöver inte köpa något nytt medel och du använder helt naturliga och miljövänliga ämnen. Ibland behöver du dock fylla på med städprodukter men besök till exempel Naturskyddsföreningens hemsida först för att få råd om hur du hittar städmaterial utan giftiga kemikalier.

Husmorstips

Det finns många råd på nätet med gamla husmorstips och vad du kan använda när du städar. Ättika är till exempel väldigt användbart. Det tar bort kalk i kaffebryggaren, tvättstället och toan. Det kan även användas i tvättmaskinen för att ta bort dålig lukt i maskinen eller i tvätten. Ättikan fungerar även som sköljmedel. Du behöver inte oroa dig för att lukten stannar kvar, den försvinner av sig själv.

Bland dina kryddor har du kanske askorbinsyra? Det kan du använda när du ska ta bort avlagringar i badkaret. Saltkaret är bra att använda när du ska diska ingrodda tekoppar eller kaffemuggar. Blöt muggen, häll på salt, gnid och vips är muggen ren och fin igen. Det finns ett bra utbud online med produkter för städning. Gör inte städningen svårare när goda råd finns nära till hands.