Posted on

Kanske är du som många andra trött på att klippa gräset. Det är en sådan syssla många helst skjuter på, eller betalar för att låta någon annan göra det. Faktiskt är det ett heltidsjobb att ta hand om sin gräsmatta, så varför inte ta hjälp av en robotgräsklippare för att minska mängden arbete.

Ta hand om gräsmattan

Helst två gånger i veckan ska gräsmattan bli klippt. Vilket kan bli jobbigt i längden, därför är det perfekt att köpa en robotgräsklippare. Välj ut någon på nätet, det finns flera olika varianter. Dessutom är det viktigt att tänka på att gräsmattan kan bli gul om den blir klippt för kort. Men med en robotgräsklippare går det att välja klipphöjden.

Mer än att bara klippa gräset

Framförallt är det på sommaren som gräsmattan tar upp mest tid med klippning, men det är viktigt att sköta om gräsmattan nästintill hela året. På våren kan du börja gödsla gräsmattan vilket gör att den växer sig stark. Dessutom kan fylla på gräsmattan med gräsfrön på ställen det inte växer så mycket gräs. På sommaren är det klippning av gräset samt bevattning vid behov som är viktigast. På hösten är det dags att kratta bort löv och gammal frukt.