Posted on

Vi spenderar en hel del av vår tid inomhus. Speciellt under vinterhalvåret. Att hålla ett gott inomhusklimat är därför något vi alla borde sträva efter. Och det är något som kan åstadkommas på mer än ett vis.

Städa regelbundet

Regelbundet städarbete utgör grunden för inomhusklimatet. Dammsugning och dammtorkning är några av de mest effektiva sätten att förhindra damm och andra partiklar i luften. Men bara något som att stöka bort saker och ting betyder att färre saker står framme och samlar damm.

Förbättra ventilationen

Ventilationen bär kanske den tyngsta bördan när det kommer till inomhusklimatet. Dålig ventilation betyder att mindre frisk luft tas in och all den dåliga inomhusluften inte ventileras bort. Detta har blivit ett allt vanligare fenomen som vi blivit bättre och bättre på att isolera våra hem. Många hus skulle egentligen vara i behov av något som ett FTX-system för att tillgodose detta behov. För mer om detta system kan du besöka Informationscentrum för hållbart byggande.

Skruva ned värmen

Att få ha det varmt och mysigt är något vi alla gillar. Men det finns mer än en anledning att skruva ned värmen något. Till att börja med blir den uppvärmda luften torrare. Och för låg luftfuktighet kommer även med sina nackdelar. Det kan även leda till att vi blir trött och får ont i huvudet. Ett bättre alternativ är faktiskt att ta på sig en extra tröja eller liknande.

Behagliga dofter

Dofter är ett något lustigt fenomen. Dåliga dofter är något vi faktisk kan vänja oss vid och till slut känner vi knappt av dem. Men vi har inget sådant filtreringssystem för trevliga dofter. När vårt hem luktar illa kan vi därmed vara något ovetande om det faktumet. Men goda dofter känner vi alltid av.