Posted on

När det är dags att städa hemma finns det inget värre än att se ett rörigt städskåp. Det blir svårare att båda hitta och ta fram den utrustning du behöver. För att få ordning och reda i städskåpet bör du skaffa det som behövs och lägga ner några minuter på att ge var sak sin plats.

Vad är viktigt?

Tänk över vilka saker eller produkter du använder varje gång. Dessa är de saker du ska ha längst fram i skåpet, eller på en annan plats där de är väldigt enkla att ta fram. De saker du använder sällan kan du ställa längre bak i skåpet eller om du inte har använt saken på väldigt länge kanske det är bättre om du slänger den. Behåll inte sånt som bara tar upp plats och aldrig används.

Ställ tillbaka allt

Det absolut viktigaste när du väl har ordning i ditt städskåp är att alltid ställa tillbaka sakerna du har använt på samma plats. Gör du inte det kommer skåpet snabbt att se ut som det gjorde innan. För att göra detta enklare kan du sätta upp klisterlappar med namn på varje produkt och redskap. Då ser du också vad som tagit slut och behöver köpas nytt av.