Satsa på lättrengjorda golv

Att skura golv är inte direkt någons idé på en trevlig kväll. Men som vi alla vet kan golv råka ut för både det ena och det andra som sedan kräver ordentlig rengöring. När man har chansen att välja ett golv i ett rum kan det vara värt att överväga ett som är lätt att rengöra.

Sten och klinker

Sten och klinker har många fördelar: de har en långt livslängd, är väldigt tåliga och fungerar perfekt tillsammans med golvvärme. Med rätt ytbehandling är de också väldigt enkla att rengöra och svår att fläcka. De kommer också i en mängd varianter och stilar vilket gör det lätt att hitta en som passar in i rummet.

Linoleum

Linoleum är ett miljövänligt golv och läggs antingen som mattor eller individuella plattor. Det är mjukt, hållbart och tåligt. Golvet kan råka ut för skador och repor, men mindre sådana kan faktiskt självläka med tiden. Golvet är också lätt att rengöra bara man kan rätt knep. 

Vinyl

Vinylgolv, och en del andra sorters platsgolv, är inte bara hållbara och tåliga, de är också vattentät, ljuddämpande och även brandsäkra. Som de andra i denna lista är de också lätt att rengöra. Fläckar kan dock bli ett problem om man låter dem vara innan man städar upp dem. Vanligt underhåll sköter man lätt med vanliga metoder som dammsugning och med en mopp.

När man använder rengöringsmedel behöver man endast ett milt sådant. När det blir dags att byta golvet i något rum i hemmet kan därför dessa tre vara ypperliga kandidater, speciellt i rum som kök, badrum och hall där majoriteten av fläckar ofta uppstår.